Winkelcentrum Hogeweij weer volledig bezet

Afgelopen maandag 8 mei stond winkelcentrum Hogeweij in het Weesper Nieuws met een leuk artikel. Het artikel ging onder andere over de komst van nieuwe winkels en over de laatste ontwikkeling op het winkelcentrum. Hieronder een paar stukken uit het artikel. 

Nieuwe winkel

Wijk-winkelcentrum Hogeweij, waar de afgelopen tijd veel ‘Te Huur’ borden te zien waren, is weer vrijwel volledig bezet. De laatste vrije winkelruimte, waarin voorheen Vroom en Nobbe optiek was gevestigd, is verhuurd aan de Marokkaanse patisseriezaak Luxury Sweetness. Het bedrijf was tot nu toe alleen online te vinden en er was behoefte aan een fysieke winkel. Daarom vestigen zij zich nu in winkelcentrum Hogeweij.

Berry Janmaat, mede-eigenaar van het winkelcentrum, is bijzonder gelukkig met de komst van de zaak. Hij was zeer onder de indruk van wat deze luxe Marokkaanse patisseriezaak al doet: “Luxe koekjes en heerlijke bonbons in een mooie verpakking waar de gemiddelde banketbakker een puntje aan kan zuigen. Echt een aanwinst qua producten en heel onderscheidend ten opzichte van de supermarken en de andere winkels. Het is een jonge ondernemer met een goed verhaal.”

Diversiteit

Dat is volgens Janmaat ook de kracht van een wijkwinkelcentrum. Aardige kleine winkeltjes voor de consument die de grote retailers ondersteunen, zoals de kapper, de Turkse bakker, de Turkse supermarkt, Primera en Etos, de luxe Marokkaanse patisserie en de snackbar. Misschien wordt er nog een kleine extra winkelruimte gecreëerd in het winkelcentrum, naast de apotheek waarin voorheen het kantoor van de apotheek zat. Hier heeft Janmaat echter nu nog niets over te melden. Het staat in de kinderschoenen en wat er gaat gebeuren is daarbij zo onduidelijk dat het nog niet aan de orde is. "Ik ben erg content over de diversiteit van het winkelcentrum. Het allerbelangrijkste is, voor ons en de consument, is dat we het winkelcentrum schoon, heel en veilig houden. 

Toekomstbestendig

Janmaat is opgetogen over wat er de komende tijd gaat gebeuren, zoals het opfleuren van het winkelcentrum met de 'hanging baskets' -de hangende bloembakken in Weesp- en de groene wand van het winkelcentrum die weer begint te groeien en daardoor fleuriger wordt. Ook de aandacht vanuit de gemeente stemt hem blij. Niet alleen met de aanwezigheid van de straatcoaches maar ook met het Keurmerk Veilig Ondernemen en alles waar daar aanhangt, dat wordt uitgerold in het winkelcentrum. Daarnaast zijn ze bezig met verduurzamen om winkelcentrum Hogeweij toekomstbestendig te maken; van het gas af en kijken naar andere oplossingen daarvoor. Er zit nog maar een enkeling op blokverwarming maar hij verwacht dat dit jaar ook te kunnen afsluiten, wat goed is voor de toekomst. 

Lees hier het hele artikel in Weesper Nieuws.